Maura Jansen aan het werk

Onze werkwijze

Hoe werkt de osteopaat?

Eerst wordt er een anamnese af genomen waarbij er veel vragen worden gesteld, niet alleen over de klachten maar ook over medische geschiedenis, leefgewoontes en andere belangrijke informatie om later de oorzaak van de klacht beter te kunnen bepalen. Ook worden eventueel medische onderzoeken besproken (RX,MRI…) .

Met deze informatie wordt er een osteopathisch onderzoek uitgevoerd waarbij wordt gekeken naar de houding en naar onderlinge beweeglijkheid van gewrichten en de andere verschillende weefsels in het lichaam (bindweefsel, organen, zenuwstelsel…) zodat er een osteopathische diagnose kan worden gesteld.

Een osteopaat heeft vele technieken om mee te werken. Afhankelijk van de eigenschappen van de patiënt en de zone van het lichaam die behandeld moet gaan worden wordt er een keuze gemaakt uit specifieke technieken, wel altijd door middel van de handen. Het doel van de behandeling is de beweeglijkheid van de verschillende weefsels te verbeteren zodat het lichaam in zijn geheel beter kan functioneren.

Na de behandeling worden er eventueel adviezen gegeven.